Ennen ja nyt

Ihania asioita: älypuhelin, sananvapaus, jääkaappi, rauha ja mitä niitä nyt on. On huimaa oivaltaa, millaisten vaiheiden kautta nykyisyys on tässä. Ja myös se, että olen osa menneisyyttä, historiaa. Minäkin voin vaikuttaa siihen millaista historiaa minun ajastani kirjoitetaan. Historiaan sukelletaan seiskalla ja kasilla.

picmonkey-collage
Hissassa piirretään neuvostopropagandaa

Voinko antaa tyttölapselleni nimeksi Pärttyli Purjokas Pena-Muna? Saanko rakentaa vuokra-asuntoni kylppäriin hyvinvointikeskus Spa-Gardenin? Mun mielestä kaikki ihmiset on yhtä arvokkaita, mitähän puoluetta mun sitten kannattais äänestää? Ja vielä: Olen aina halunnut tietää, mitä eroa on rahapolitiikalla ja finanssipolitiikalla. Hienoa! Nuo kaikki selviävät ysillä yhteiskuntaopin tunneilla, kun tullaan tutuksi sen kanssa, miten nykyisyys toimii. Historia = mennyt, yhteiskuntaoppi = me nyt.

Yksi juttu vielä: Mitä jos tiedänkin finanssi- ja rahapolitiikan eron mutta en ymmärrä ihmistä? Ihmisethän on kummallisia ja välillä tosi ärsyttäviä. Helpompaa olisi ilman ihmisiä. Kun niitä nyt kuitenkin on, tarvitaan lempeää katsetta. Uskonnon ja elämänkatsomustiedon tunneilla eri uskontoihin ja uskonnottomaan ajatteluun tutustuminen haastaa myös oman ajatusmaailmasi. Yhteinen ymmärrys maailman moninaisten kysymysten äärellä kaikkea elämää ja ihmisarvoa kunniottaen – voisiko olla hienompaa!

yrityskurssi
Yrityskurssilla työ opettaa tekijäänsä ja bisnestä tehdään vaikka puolukoilla tai linnunpöntöillä!

Kaupallisista aineista kiinnostuneelle on Yhteiskoulussa tarjolla valinnaiskursseja, jossa omaa yrittäjähenkisyyttä pääsee kokeilemaan ihan käytännössä. Lompakko-kurssi antaa sinulle hyvät mahdollisuudet ymmärtää jokapäiväisen rahankäytön ja säästämisen lainalaisuuksia. Samaan hintaan opitaan oman elämän kannalta hyödyllisiä tietoja ja taitoja, jotta jokainen saisi mahdollisuuden löytää oman sisäisen Roope Ankkansa. Yrityskurssilla tehdään uusia yrittäjiä. Lähde mukaan yhteiselle matkalle kohti yrittäjyyden syvintä olemusta. Täällä ei istuta pulpetin ääressä vaan oppiminen tapahtuu käytännön kautta. Tekemällä opitaan!