Taide ja ilmaisu

Yhteiskoulussa taide- ja ilmaisukasvatus näkyy ja kuuluu! Omaa ilmaisuvoimaansa voi kehittää niin kuvataiteen, musiikin kuin teatteri-ilmaisunkin parissa – tai sitten näitä yhdistäen. Jo usean kevään ajan olemme saaneet nauttia ysiluokkalaisten näytelmäkurssin ja musaryhmän yhteisistä produktioista, joilla on ollut suuri merkitys niin niihin osallistuneille oppilaille kuin koko koulun yhteisöllisyydelle.

picmonkey-collage
Kuvista yhdessä ja ihan itse

Kuvataiteessa treenataan ideointitaitoa ja sitä, että idea saadaan työstettyä valmiiksi teokseksi asti. Tekemisen prosessi on usein yhtä tärkeä kuin itse teoskin. Kuviksessa toimitaan aina osana ryhmää ja harjoitellaan toisten huomioimista. Tunneilla kädet ja silmät tekevät töitä ja opitaan oivaltamaan ja huomaamaan asioita. Seiskaluokan jälkeen kuvataiteen osaamistaan voi kehittää valinnaisissa opinnoissa.

picmonkey-collage
Musatuntien tunnelmia

Musatunneilla opitaan monipuolisesti ryhmässä toimimisen ja muusikon taitoja: äänenkäyttöä ja laulamista sekä soittamista yhdessä sointumerkeistä. Soittimista tutuiksi tulevat esimerkiksi koskettimet, basso, kitara tai ukulele – nuoteistakin pääsevät musiikin harrastajat soittamaan. Musatunneilla myös kuunnellaan monipuolisesti musiikkia, treenataan rytmin käsittelyä liikkuen ja kehon soittimin sekä rytmisoittimia soittamalla. Omia herätys- ja kännykkä-ääniä, äänisatuja ja äänimaisemia on myös vuosien varrella tehty musiikin luokan tietokoneohjelmalla. Koulumme musiikkielämä tarjoaa myös esiintymismahdollisuuksia halukkaille. Seitsemännen luokan yhteisten opintojen jälkeen musisointia voi jatkaa valinnaisissa opinnoissa.

picmonkey-collage

Ilmaisutaitoa opiskellaan valinnaisilla ilmaisukursseilla sekä näytelmäkurssilla. Kuten kuviksessa ja musassa, myös ilmaisutunneilla tärkein on yhdessä tehty matka – vaikka ei valmiissa tuotoksissakaan valittamista ole ollut. Ilmaisutunneiltä mukaan saa ihan oikean elämän eväitä: rohkeutta, itseluottamusta, yhteistyötaitoja, empatiakykyä, esiintymistaitoja ja paljon muuta.