Digituutorit

Digituutori-kerho on koulun kerho, johon valitaan oppilaita jokaiselta luokka-asteelta. Digituutoreiksi valitaan näppäriä koneenkäyttäjiä, jotka oppivat nopeasti uudet ohjelmat ja verkkoympäristöt ja jotka voivat sitten omassa luokassaan auttaa niitä, joilla homma ei suju yhtä helposti.

Yhteisillä kokoontumiskerroilla käydään yhdessä läpi koulussa käytettävien sovellusten periaatteet ja opetellaan ehkä jotain uusia. Pääsääntöisesti digituutori kuitenkin toimii itsenäisesti omassa luokassa tukihenkilönä niin luokkakavereilleen kuin opettajillekin. Tänä lukuvuonna digituutorit perehdyttävät 7-luokkalaiset tietotekniikan perustaitoihin. Ovatpa yläkoulun digituutorit välillä käyneet tuutoroimassa alakouluissa – sekin on hauskaa puuhaa!

Hyvin hoidetusta työstä saa lukuvuoden lopussa todistuksen, josta on takuulla hyötyä myöhemmin elämässä. Digituutorina ei pelkästään osoita hyviä tietotekniikkataitoja, vaan myös kelpaavansa niin asiakaspalveluun kuin opetustyöhönkin.